Offerte aanvragen 0800 16 016

Bug Crushers – Voor particulier en bedrijven

Ziekenhuizen & verzorgingscentra

Home » Sectoren » Ziekenhuizen & verzorgingscentra

Ziekenhuizen en andere medische instellingen hebben een hoog niveau van sanitaire voorzieningen nodig om de patiënten veilig te houden en de verspreiding van ziekteverwekkers tegen te gaan. Zonder de juiste sanitaire voorzieningen lopen de patiënten en het personeel het risico ziektes op te lopen of complicaties te krijgen tijdens de behandeling. Van de vele bedreigingen voor de hygiëne in een ziekenhuis, staat ongedierte bovenaan de lijst. Knaagdieren zoals ratten en muizen kunnen een aantal ziektes bij zich dragen, en ongedierte zoals kakkerlakken, huisstofmijten, bedwantsen en andere ongedierte kunnen medische voorraden en oppervlakken in ziekenhuizen en andere medische faciliteiten besmetten. Erger nog, het bestrijden van dit ongedierte met de verkeerde producten kan een medische faciliteit blootstellen aan schadelijke chemicaliën. Als u te maken heeft met een ongedierteprobleem in uw ziekenhuis, dierenkliniek, ambulance of medisch kantoor, dan heeft u een ongediertebestrijdingsoplossing nodig waar u op kunt rekenen om uw probleem op te lossen – en niet nog één aan de lijst toe te voegen.

Bij Bug Crushers hebben we een breed scala aan zeer effectieve ongediertebestrijdingsoplossingen die ideaal zijn om te gebruiken in medische omgevingen. Indien u meer informatie wenst over ongediertebestrijding en -preventie in ziekenhuizen gelieve dan contact met ons op te nemen.

usp icoon

Ongediertebestrijding op maat

usp icoon

Preventie & effectief bestrijden

usp icoon

Online rapportage

Vaak voorkomende ongedierte in ziekenhuizen

Er zijn een aantal ongedierte die hun weg kunnen vinden naar een ziekenhuis of medische omgeving. Elk van deze ongedierte brengt zijn eigen unieke risico’s met zich mee voor de algemene veiligheid van een medische faciliteit en de gezondheid van de mensen onder haar dak. Tot de meest voorkomende plaagdieren in ziekenhuizen behoren knaagdieren zoals ratten en muizen, die een aantal ziektes met zich mee kunnen dragen, waaronder het Hantavirus pulmonary syndrome, Leptospirosis, Pest, Salmonellosis, en meer. Insecten en ongedierte zoals kakkerlakken, termieten, bedwantsen, stofmijten en andere ongedierte kunnen ook hun weg vinden naar medische faciliteiten en daar schade veroorzaken aan eigendommen, medische apparatuur besmetten en allergische reacties veroorzaken bij personeel en patiënten.

Insecten bestrijding icoon

Insecten bestrijding

Onderneem actie alvorens het een echte plaag wordt.

Meer informatie

Knaagdieren bestrijding icoon

Knaagdieren bestrijding

Snelle en efficiënte knaagdierenbestrijding.

Meer informatie

Overige bestrijding icoon

Overige bestrijding

Voor elke plaag een specifieke oplossing.

Meer informatie

Professionele ontsmetting en reiniging icoon

Professionele ontsmetting en reiniging

Dankzij onze ervaring kunnen we snel en efficiënt te werk gaan.

Meer informatie

Waar worden plaagdieren vaak aangetroffen in ziekenhuizen?

Ziekenhuizen en andere medische instellingen zijn zeer druk bezochte omgevingen met mensen die komen en gaan op bijna alle uren van de dag. Dit creëert de perfecte omgeving voor allerlei soorten ongedierte om zich een weg te banen in een gebouw. Ongedierte zoals kakkerlakken, bedwantsen, vlooien en vliegen kunnen meeliften met ziekenhuispatiënten of personeel dat van buitenaf komt. Knaagdieren en andere insecten kunnen ziekenhuizen binnensluipen via gaten, scheuren of gaten in daken of muren. Ze kunnen ook gewoon naar binnen lopen door open deuren in lobby’s, wachtkamers, laadperrons en andere toegangspunten. Eenmaal binnen kunnen deze plaagdieren zich voeden met voedsel dat zich in keukens en cafetaria’s bevindt. Ze kunnen zich vestigen in rommelige kantoorruimtes, vuile hoeken en kasten, slecht onderhouden wasruimtes en andere opslagruimtes.

Meer informatie over ongediertebestrijding in ziekenhuizen

Tips voor ongediertepreventie in ziekenhuizen

Een plaag in uw ziekenhuis kan een groot probleem zijn voor uw patiënten en uw personeel. Gelukkig zijn er verschillende stappen die u kunt nemen om te voorkomen dat ongedierte zich in uw ziekenhuis of medische omgeving vestigt. Door uw personeel voor te lichten over het juiste protocol om ongedierte te voorkomen en de volgende tips op te volgen, kunt u uw ziekenhuis ongediertevrij houden:

  • Sluit alle ingangen af en bewaak ze waar mogelijk. In druk bezochte medische omgevingen sluipen plaagdieren vaak door open deuren naar binnen. Door uw ingangen in de gaten te houden en ze waar mogelijk gesloten te houden, kunt u de kans op een ongedierteplaag aanzienlijk verkleinen.
  • Inspecteer en repareer regelmatig de buitenkant van uw gebouw. Insecten en knaagdieren kunnen ook door scheuren, kieren en gaten in de buitenkant van uw gebouw kruipen. Wanneer er zich dergelijke reparaties voordoen, huurt u het best zo snel mogelijk een professional in om deze te herstellen.
  • Sluit en leeg dagelijks vuilnisbakken en andere recipiënten. Veel ongedierte voedt zich met voedsel en andere zaken die zich in vuilnisbakken en afvalcontainers bevinden. Door deze bakken gesloten te houden en regelmatig te legen in containers buiten, kunt u de kans op een ongedierteplaag in uw medische instelling verminderen.
  • Maak alle oppervlakken in uw ziekenhuis of medische instelling grondig schoon. Overtollig vuil en rommel kunnen een perfecte broedplaats vormen voor ongedierte, variërend van grote knaagdieren tot microscopisch kleine huisstofmijten. Zorg ervoor dat elke vierkante centimeter van uw ziekenhuis regelmatig wordt schoongemaakt om ongedierte buiten te houden.
Het voorkomen van bedwantsen in ziekenhuizen

Van de vele soorten ongedierte die ziekenhuizen en andere zorginstellingen kunnen teisteren, zijn er maar weinig wijdverspreider of verraderlijker dan bedwantsen. Deze kleine, parasitaire insecten kunnen meeliften met patiënten en medisch personeel en zich nestelen in meubilair, beddengoed en andere voorwerpen in zorginstellingen. Als er niets aan gedaan wordt, kunnen bedwantsen leiden tot ernstig ongemak voor patiënten en werknemers, maar ook tot exorbitante kosten en mogelijke rechtszaken voor zorginstellingen.

Het voorkomen en behandelen van bedwantsen in medische instellingen begint met identificatie. Bedwantsen houden ervan zich te nestelen in zachte, donkere gebieden en materialen, zoals beddengoed, stoffering, laden en kasten. Het identificeren en routinematig schoonmaken van deze doelgebieden kan enorm helpen om bedwantsenplagen te voorkomen. Om bedwantsen zelf te identificeren, kan u uw personeel instrueren om u te helpen bedwantsen en hun eitjes te identificeren. Eitjes van bedwantsen zijn niet groter dan een speldenknop en doorschijnend van kleur. Volwassen bedwantsen kunnen tot 8 millimeter lang worden en zijn roodbruin van kleur. 

wesp foto invert

Professionele ongedierte­bestrijders voor al uw problemen

In het geval dat u bedwantsen aantreft op uw medisch terrein, heeft u een oplossing nodig die ze snel en grondig uitroeit zonder patiënten en ander personeel bloot te stellen aan schadelijke chemicaliën. Indien u te maken heeft met dergelijke problemen, neem contact op met Bug Crushers voor professioneel advies en een effectieve discrete oplossing.

Bug Crushers