Offerte aanvragen 0800 16 016

Bug Crushers – Voor particulier en bedrijven

Professionele ontsmetting en reiniging

Home » Diensten » Professionele ontsmetting

De uitbraak van een besmetting gebeurt vaak in drukbezette plaatsen zoals kantoren, hotels, supermarkten, voedselverwerkende bedrijven, ziekenhuizen en rust- en verzorgingstehuizen. Dit kan jammer genoeg op eender welk moment gebeuren. Een hoge hygiënestandaard en het opnemen van een regelmatige en volledige ontsmetting in het kwaliteitsplan kan de kans op een uitbraak aanzienlijk verminderen.

usp icoon

Ongediertebestrijding op maat

usp icoon

Preventie & effectief bestrijden

usp icoon

Online rapportage

Grote ruimtes en oppervlaktes

Hoe pakken wij dit aan?

Door verschillende technieken (klassieke reiniging en desinfectie van productielijnen, manuele ontsmetting en verneveling) te combineren, wordt het desinfectieproduct op een correcte en efficiënte manier verspreid over oppervlaktes, materialen, en ruimtes om zo een optimale desinfectie te kunnen garanderen. Al onze ontsmettingsproducten mogen gebruikt worden op oppervlaktes die in contact komen met voedingsmiddelen. Bovendien zijn ze geschikt voor het dagelijkst gebruik op oppervlakken, uitrustingen en ruimtes die onderworpen zijn aan kritieke HACCP-punten. Al onze ontsmettingsmiddelen zijn zorgvuldig geselecteerd en niet giftig, milieuvriendelijk en niet gevaarlijk voor de menselijke gezondheid! Onze ontsmettingsmiddelen zijn in staat om effectief te steriliseren zonder schadelijke chemische resten achter te laten.

Reiniging en ontsmetting van commerciële gebouwen

Nu en meer dan ooit tevoren is het van vitaal belang dat commerciële gebouwen schoon en hygiënisch worden gehouden. Hoewel dagelijkse reiniging voor elk bedrijf vanzelfsprekend zou moeten zijn is grondige desinfecteren nodig om schadelijke bacteriën te doden die leven op oppervlakken en apparatuur. Infectieziekten zoals COVID-19 kunnen tot 72 uur overleven op roestvrijstalen oppervlakken en kunnen daarom, als ze niet goed worden gedesinfecteerd, een enorm risico vormen voor de gezondheid en veiligheid van het personeel, gasten, klanten en de bevolking in het algemeen.

Waarom reinigen en ontsmetten?

Omdat er in vuil en stof ziekteverwekkers, zoals micro-organismen en virussen kunnen zitten. Is het nodig om uw huis, bedrijf of instelling regelmatig goed schoon te maken. Zo haalt u ook ziekteverwekkers weg. Hierdoor verkleint u de kans op ziekte. Er is een verschil tussen schoonmaken en desinfecteren. Schoonmaken is stof en vuil verwijderen, bijvoorbeeld door te stofzuigen of te dweilen. Om zoveel mogelijk te voorkomen dat de virusdeeltjes zich via de lucht verspreiden is het in geval van het coronavirus niet gewenst om te stofzuigen. Door schoonmaken raakt u de meeste ziekteverwekkers in het stof of vuil kwijt. Maar om bijvoorbeeld ziekteverwekkers in bloedvlekken of om het coronavirus die zich in de hoestdruppels bevinden, weg te krijgen moet u na het schoonmaken óók desinfecteren. Omdat de virusdeeltjes zich vooral bevinden op plekken die in contact zijn gekomen met de handen, is het goed om vooral de contactpunten na het schoonmaken te desinfecteren. Door te desinfecteren, doodt u de overgebleven ziekteverwekkers tot een aanvaardbaar niveau.

In sommige gevallen is het schoonmaken van voorwerpen en oppervlakken onvoldoende en moet er na het schoonmaken ook worden gedesinfecteerd. Desinfectie is nodig wanneer een oppervlak of voorwerp vervuild is met bloed en andere lichaamsvloeistoffen en bij sommige infectieziekten. In geval van het coronavirus is ook extra aandacht voor desinfectie nodig. De algemene regel hierbij is om te desinfecteren nadat er éérst is schoongemaakt. Dit omdat desinfecterende middelen onvoldoende werken als iets nog vuil of stoffig is.

Insecten bestrijding icoon

Insecten bestrijding

Onderneem actie alvorens het een echte plaag wordt.

Meer informatie

Knaagdieren bestrijding icoon

Knaagdieren bestrijding

Snelle en efficiënte knaagdierenbestrijding.

Meer informatie

Overige bestrijding icoon

Overige bestrijding

Voor elke plaag een specifieke oplossing.

Meer informatie

Professionele ontsmetting en reiniging icoon

Professionele ontsmetting en reiniging

Dankzij onze ervaring kunnen we snel en efficiënt te werk gaan.

Meer informatie

Waarom dampkappen reinigen in de horeca zo belangrijk is

Het regelmatig laten reinigen van dampkamp in professionele keukens is noodzakelijk en verplicht in verband met de brandveiligheid. Als eigenaar van een grootkeuken, ben je namelijk wettelijk verplicht je dampkap(pen) te onderhouden.

De dampkap wordt dagelijks gebruikt en na verloop van tijd koeken vetdruppels zich aan op de schacht van je dampkap. Deze vetdruppels zijn licht ontvlambaar en dat in combinatie met de hoge temperaturen bij het koken, maakt dat het reinigen van je dampkap in de horeca noodzakelijk is! In het geval van een brand zal de verzekeringsmaatschappij je bovendien vragen om de nodige attesten voor te leggen waarmee je kan aantonen dat je dampkap door een externe firma tijdig werd gereinigd.

Voor meer informatie of een gratis offerte omtrent het reinigen van uw dampkappen, kanalen en motorbehuizing contacteer Bug Crushers.

Altijd een passende oplossing

Vertrouw op onze experten

Een grondige reiniging voorafgaand aan de ontsmetting verhoogt de efficiëntie van de ontsmetting nadien. Ook deze reiniging kunnen wij, indien gewenst, voor u organiseren. Onze oplossingen zorgen ervoor dat alle oppervlaktes, uitrustingen en ruimtes gedesinfecteerd kunnen worden, zowel preventief als bij besmettelijke ziekten zoals bv. coronavirus, norovirus of legionella. Om de verspreiding van besmettelijke ziekten te voorkomen, staan onze desinfectie teams klaar om eender welke moeilijke ontsmetting tot een succesvol einde te brengen. Dit voor thuis en op de werkplek, zoals: voedingsverwerkende bedrijven, kwekerijen, kinderdagverblijven, klinieken, scholen, restaurants, kantoren, fabrieken, magazijnen, supermarkten, … .

Door een snelle reactie, kunnen we samen verdere besmettingen voorkomen.

Bug Crushers