Offerte aanvragen 0800 16 016

Bug Crushers – Voor particulier en bedrijven

Horeca, catering, grootkeukens

Home » Sectoren » Horeca, catering, grootkeukens

In de huidige wereld van klantenfeedback en directe online beoordelingen is er maar één besmetting nodig om de zuurverdiende reputatie van uw zaak te ruïneren en toekomstige inkomsten te doen kelderen. Er is slechts een kort moment van onachtzaamheid nodig om die hard bevochten reputatie te vernietigen.

Daarom gelden er strenge regels met betrekking tot voedselhygiëne en sanitaire voorzieningen om de openbare veiligheid te beschermen. Ongedierteproblemen zijn een nachtmerrie zodra ze uw zaak treffen. Er is maar één klant nodig die een kakkerlak ziet om een zaak  een slechte reputatie te bezorgen. Bovendien kan uw zaak worden gesloten als de gezondheidsinspecteurs van oordeel zijn dat de plaag onveilig is. Daarom is het een basisvereiste dat een zaak kan aantonen dat alle processen om het voedsel te bereiden of te koop aan te bieden veilig zijn. Zo is het bij wet verplicht om procedures op te stellen die de voedselveiligheid kunnen garanderen. Dit geldt ook voor kleine keukens die voedsel serveren zoals restaurants, bars en cafés.  Zij dienen ook de HACCP richtlijnen te volgen. Maar deze normen kunnen afwijken naargelang de grootte van het bedrijf en de complexiteit van de voedselbereiding. Zo gelden er eenvoudigere voedselveiligheidsnormen voor kleinere zaken.

Voedselhygiëne

Een goede voedselhygiëne zorgt ervoor dat het eten dat geserveerd wordt veilig is voor consumptie en niet besmet wordt met schadelijke micro-organismen die ernstige voedselvergiftigingen zoals salmonella kunnen veroorzaken.
Zo controleert de voedselinspectiedienst regelmatig op mogelijke inbreuken en of alles conform de voedselveiligheid is.

Wanneer er na staalafname uit de analyse blijkt dat een zaak niet aan alle wettelijke eisen voldoet kan dit leiden tot onderstaande gevolgen:

  • Een formeel verzoek om tekortkomingen te verbeteren.
  • Een wettelijk verslag waarin staat welke acties ondernomen moeten worden.
  • Opmerkingen over welke procedures er dienen gevolgd te worden of welk materiaal niet zou mogen gebruikt worden.

Elke nalatigheid van de voedselveiligheidsvoorschriften kan resulteren tot gerechtelijke vervolging.

Insecten bestrijding icoon

Insecten bestrijding

Onderneem actie alvorens het een echte plaag wordt.

Meer informatie

Knaagdieren bestrijding icoon

Knaagdieren bestrijding

Snelle en efficiënte knaagdierenbestrijding.

Meer informatie

Overige bestrijding icoon

Overige bestrijding

Voor elke plaag een specifieke oplossing.

Meer informatie

Professionele ontsmetting en reiniging icoon

Professionele ontsmetting en reiniging

Dankzij onze ervaring kunnen we snel en efficiënt te werk gaan.

Meer informatie

Dit zijn de top vijf problemen waarvan u op de hoogte moet zijn om een goed ongediertepreventieplan in uw zaak te implementeren:

#1 Uitdagingen op het gebied van sanitaire voorzieningen
Een commerciële keuken moet een duidelijk plan hebben voor sanitaire voorzieningen en hygiëne. Keukenpersoneel werkt over het algemeen hard om kook- en voedseloppervlakken brandschoon te houden. Toch zijn er ook gebieden waar het vuil moeilijker te zien is. De afvoerkanalen zijn een gebied waar u misschien niet kunt zien waar etensresten zich verzamelen. De combinatie van rottend voedsel en vocht trekt ongedierte aan. Kakkerlakken en ander keukenongedierte houden van plekken waar gemorst eten en drankjes zich verzamelen. Maak een plan om de keuken regelmatig grondig schoon te maken. Laat indien nodig een schoonmaakploeg komen terwijl de keuken gesloten is om schoon te maken onder apparaten en op andere krappe plaatsen die tijdens de normale uren bijna onmogelijk te bereiken zijn.

#2 Open toegangspunten
Kleine insecten kunnen de keuken binnenkomen via een ingang die slechts millimeters breed is. Een kleine muis kan binnenkomen door een gaatje dat slechts de grootte heeft van een muntstuk. Het afdichten van toegangspunten in een commercieel gebouw kan een uitdaging zijn, maar het is een noodzakelijk onderdeel van uw preventieplan. Uw keukenpersoneel kan ook onbewust ongedierte binnenlaten elke keer als ze de achterdeur gebruiken. Praat met het personeel over manieren om het aantal keren dat ze de deur openen te verminderen. Overweeg de installatie van een deur die automatisch sluit, zodat niemand hem per ongeluk open laat staan.

#3 Besmette leveringen
De bestelde voedingsproducten komen vaak uit magazijnen en bestelwagens met actieve besmettingen. Vraag de teamleden om elke levering zorgvuldig te controleren. Als er een insect wordt aangetroffen, moeten ze beoordelen of de andere producten in de levering besmet zijn. Uw team moet dan de voedseldozen uit het gebouw verwijderen om te voorkomen dat de plaag zich verspreidt.

#4 Onbereikbare schuilplaatsen
Bepaald ongedierte, zoals kakkerlakken, houdt ervan zich te verstoppen in keukenapparatuur. Dit betekent dat een keuken een verborgen probleem kan hebben dat pas aan het licht komt als het uitgebreid is. Bug Crushers kan deze verstopplaatsen aanpakken, zodat zelfs de binnenste onderdelen van apparaten vrij van ongedierte blijven.

#5 Ongedierteproblemen buitenshuis
U kunt misschien de netheid van uw keuken controleren, maar u heeft misschien minder controle over wat er buiten gebeurt. Ongedierteproblemen binnenshuis beginnen vaak aan de buitenkant van het gebouw. Mieren, vliegen en knaagdieren zijn de meest voorkomende die buiten beginnen en hun weg naar binnen vinden. Door buiten te sproeien en het landschap goed te beheren, wordt dit probleem verholpen.

Professionele ongedierte­bestrijders voor al uw problemen

Ondanks de uitdagingen is het mogelijk om een ongediertevrije commerciële keuken te houden. Kijk goed naar uw huidige procedures en bouwplan om te bepalen of één van deze vijf problemen bijdraagt aan een plaag. Onze diensten omvatten ook grondige en regelmatige inspecties om plagen te stoppen voordat ze zich kunnen verspreiden.

wesp foto invert
Bug Crushers