Offerte aanvragen 0800 16 016

Bug Crushers – Voor particulier en bedrijven

Bakkerijen

Home » Sectoren » Bakkerijen

Het risico op plaagdieren in bakkerijen is reëel. Dit vanwege het warme en vochtige klimaat en de aanwezigheid van eten en grondstoffen. Dit rond de ovens, in de ruimte waar het gistproces plaatsvindt en afval wordt opgeslagen, in de opslagruimte van grondstoffen, in de winkelruimte en toonbank. Vooral de aanwezigheid van graan- en meelproducten zijn een onuitputtelijke voedingsbron en trekken verschillende soorten plaagdieren aan zoals muizen, kakkerlakken ratten, motten, rijstmeelkevers, broodkevers en mieren. Berg daarom alle voedingswaren goed op in afgesloten containers en laat afval nooit rondslingeren. Zet het vuilnis tijdig buiten en hou je werkplek proper. Zo kunnen ongedierte ook ziektes met zich meebrengen zoals salmonella en kunnen uitwerpselen in de grondstoffen en voedingswaren terechtkomen. Wanneer het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid (FAVV) dergelijke inbreuken constateren kunnen zij zelf overgaan tot de sluiting van uw bakkerij. Met serieuze imagoschade als gevolg. Door het hanteren van een hygiëne- en voedselveiligheidsbeleid welke verplicht is volgens de Belgische wetgeving. Minimaliseer je het risico op een plaagdierenplaag. Die problemen en gezondheidsrisico’s met zich kunnen meebrengen. Zo moet elke bakkerij een ongediertepreventieplan opstellen, waarin je aangeeft hoe je preventief ongedierte gaat bestrijden en welke actiepunten je daarvoor gaat ondernemen. Daarnaast brengen de meeste bakkerijen ook de risico’s in kaart die ze oplijsten in het Hazard Analysis and Critical Control Points-plan (HACCP).

Wat moet er zeker opgenomen worden in het HACCP-plan?

  • Een duidelijk grondplan van de site met de locatie van de lokdozen voor ongedierte.
  • Een gedetailleerd rapport met de hoeveelheid gif per lokdoos en de vangst.
  • Alle technische info over het gebruikte lokaas.
  • Een overzicht van de uitgevoerde acties.

Ook de bouwkundige staat van het pand speelt een belangrijke rol. Door gaten, kieren, spleten af te dichten verklein je de kans dat ongedierte uw bedrijfspand binnendringen en zich verspreiden. Zo hebben muizen een piepklein gaatje nodig om naar binnen te glippen. Om de risico’s effectief te elimineren, pakken we het probleem veelal aan samen met de totale keten. Voor het elimineren van het ongedierte gebruiken we bestrijdingsmiddelen die veilig zijn voor uw klanten, personeel en producten.

wesp foto invert

Wanneer het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid (FAVV) inbreuken tegen de voedselveiligheid constateren kunnen zij zelf overgaan tot de sluiting van uw bakkerij. Met serieuze imagoschade als gevolg. Door het hanteren van een hygiëne- en voedselveiligheidsbeleid welke verplicht is volgens de Belgische wetgeving. Minimaliseer je het risico op een plaagdierenplaag. Die problemen en gezondheidsrisico’s met zich kunnen meebrengen. Zo moet elke bakkerij een ongediertepreventieplan opstellen, waarin je aangeeft hoe je preventief ongedierte gaat bestrijden en welke actiepunten je daarvoor gaat ondernemen. Daarnaast brengen de meeste bakkerijen ook de risico’s in kaart die ze oplijsten in het Hazard Analysis and Critical Control Points-plan (HACCP).

Insecten bestrijding icoon

Insecten bestrijding

Onderneem actie alvorens het een echte plaag wordt.

Meer informatie

Knaagdieren bestrijding icoon

Knaagdieren bestrijding

Snelle en efficiënte knaagdierenbestrijding.

Meer informatie

Overige bestrijding icoon

Overige bestrijding

Voor elke plaag een specifieke oplossing.

Meer informatie

Professionele ontsmetting en reiniging icoon

Professionele ontsmetting en reiniging

Dankzij onze ervaring kunnen we snel en efficiënt te werk gaan.

Meer informatie

Professionele ongedierte­bestrijders voor al uw problemen

Wanneer je ongedierte preventief wil bestrijden of last hebt van een bestaande plaag. Contacteer dan onze ervaren ongediertebestrijders die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in de markt. Zij zullen een doordacht ongediertebestrijdingsplan op maat opstellen en deze achteraf kort opvolgen. Zodat u terug op beide oren kan slapen.

wesp foto invert
Bug Crushers