Offerte aanvragen 0800 16 016

Bug Crushers – Voor particulier en bedrijven

Wespen

Home » Diensten » Wespen

Als het op ongedierte aankomt, kunnen wespen een van de lastigste insecten zijn die uw huis of bedrijf teisteren. Het is niet ongebruikelijk dat er zich een wespennest ontwikkelt in of rond uw woning, maar het kan even duren voordat u het merkt, afhankelijk van waar de wespen zich vestigen. Om te voorkomen dat de plaag uit de hand loopt, is het beste om te begrijpen hoe u een mogelijk probleem vanaf het begin kunt identificeren. Om uw huis of bedrijf tegen wespen te beschermen, moet u het gedrag van dit ongedierte leren kennen, preventieve maatregelen nemen en effectieve behandelingsopties vinden voor het geval zich een plaag voordoet. Heeft u een wespennest in uw tuin, rondom uw huis, op zolder of in uw spouwmuur neem dan contact op met de experts van Bug Crushers om u te helpen met deze te bestrijden om zo overlast te voorkomen.

usp icoon

Ongediertebestrijding op maat

usp icoon

Preventie & effectief bestrijden

usp icoon

Online rapportage

Wat zijn de gevolgen van wespen in en rond mijn huis of bedrijf?

Het meest frustrerende gevolg van een wespenplaag is de mogelijkheid van steken, vooral voor mensen die allergisch zijn. Als je gevoelig bent voor wespensteken, kunnen ze je in een anafylaxie brengen – een ernstige, mogelijk levensbedreigende allergische reactie. Hoewel veel mensen bang zijn voor wespensteken, is het onwaarschijnlijk dat deze insecten u steken tenzij ze zich bedreigd voelen, maar het kan frustrerend zijn om u zorgen te maken over de mogelijkheid van steken elke keer dat u buiten bent of uw huis of bedrijf binnenloopt. Als de wespen uw woning zijn binnengedrongen, is de kans op steken zelfs nog groter.

Als u een winkel of restaurant bezit, moet u wespenbestrijding serieus nemen.

Als je klanten veel last hebben van wespen zullen ze waarschijnlijk klagen en hun geld terugvragen of een negatieve recensie achterlaten. Beide kunnen resulteren in een verlies van toekomstige inkomsten.

U heeft de plicht uw klanten en personeel te beschermen. Om de verstoring van uw bedrijf tot een minimum te beperken, raden wij u aan contact op te nemen met een professionele ongediertebestrijder.

Insecten bestrijding icoon

Insecten bestrijding

Onderneem actie alvorens het een echte plaag wordt.

Meer informatie

Knaagdieren bestrijding icoon

Knaagdieren bestrijding

Snelle en efficiënte knaagdierenbestrijding.

Meer informatie

Overige bestrijding icoon

Overige bestrijding

Voor elke plaag een specifieke oplossing.

Meer informatie

Professionele ontsmetting en reiniging icoon

Professionele ontsmetting en reiniging

Dankzij onze ervaring kunnen we snel en efficiënt te werk gaan.

Meer informatie

Tekenen van wespennesten

Als u een groot aantal wespen in en rond uw huis of werk ziet, is er waarschijnlijk een wespennest of een belangrijke lokstof in de buurt.

Wespennesten zijn er in veel verschillende vormen en maten. Het zijn wonderbaarlijke bouwwerken die tot 5.000 wespen kunnen bevatten tijdens de piekactiviteit in de late zomer.

Ze bouwen hun nest met gekauwd hout en speeksel om een papier-maché materiaal te maken. Het nestmateriaal is duurzaam, licht en verrassend waterdicht.

Honderden wespen produceren dit papierachtige materiaal om hun nest uit te bouwen. Elk wespennest is zowel uniek als heeft kenmerken gemeen met andere kolonies van dezelfde soort.

Meer informatie over wespen

Biologie en gedrag van wespen
Wespen worden ingedeeld in de orde vliesvleugeligen (Hymenoptera), wat “vleugels met vliezen” betekent. Alle stekende insecten behoren tot deze groep, en zij zijn een sterk geëvolueerde groep insecten. Alle wespen hebben complexe sociale structuren en verschillende manieren om dingen te doen.

Zowel gewone als Duitse wespen zijn grote, opvallende zoemende insecten met geel en zwart gestreepte, wespachtige lichamen.

Ze hebben een zoetekauw aan de ene kant en een pijnlijke angel aan de andere kant!

Behandeling van wespensteken

Als u na een steek moeite heeft met ademhalen, duizelig bent of een opgezwollen gezicht heeft, moet u onmiddellijk medische hulp inroepen.  

Als u geen ernstige allergische reactie heeft gehad, zal de steek nog steeds erg pijnlijk zijn.

Om een steek zelf te behandelen:

1) Was de plek rond de steek met water en zeep

2) Breng een koud kompres aan, zoals een ijspack, gedurende ten minste 10 minuten

3) Verhoog de getroffen plek, indien mogelijk.

Vermijd krabben en probeer geen gekke huismiddeltjes. Azijn en zuiveringszout maken het waarschijnlijk alleen maar erger.

Ga naar uw apotheker en vraag om jeukcrèmes en antihistaminica.

Kenmerken van wespen

De koningin-wesp is groter dan normale wespen (ongeveer 20mm).

Ze overwintert en maakt in het voorjaar een nest waarin ze haar eitjes legt. Ze voedt de larven met insecten tot ze zich ontwikkelen tot werksters, drie tot vier weken later.

De werksters, allemaal steriele vrouwtjes, zoeken een kilometer lang naar voedsel.

Aan het eind van het jaar, als de koudere lucht arriveert, en het fruit snel begint te bederven, beginnen de wespen te verhongeren of sterven van de kou.

De volwassen werksters sterven af, en de nieuwe koninginnewespen gaan in winterslaap en komen in de lente te voorschijn om het proces opnieuw te beginnen, met de bouw van geheel nieuwe nesten.

Eén nest kan 3.000-8.000 wespen per jaar voortbrengen.

Wat wespen eten

Wespen zijn natuurlijke bestrijders van ongedierte en hebben de neiging om andere insecten te eten.

Op hun hoogtepunt in augustus en september, wanneer de jongen zijn grootgebracht, richten de werksters zich op het zoete voedsel waar ze de voorkeur aan geven en worden ze een lastpost.

Wesp of bij?

Het is heel makkelijk om bijen met wespen te verwarren.

Maar de manier waarop we bijen en wespen behandelen is zeer verschillend.

Bijen zijn een belangrijke, nuttige soort die zelden als een plaag wordt beschouwd. Imkers behandelen bijennesten alleen als het een significante bedreiging is voor de volksgezondheid, als laatste redmiddel.

Bijen zijn vliesvleugeligen, gespecialiseerd in bloemen, die nectar eten voor energie en stuifmeel voor eiwitten.

Bijen van alle soorten zijn essentieel voor onze ecosystemen, omdat zij het grootste aantal bestuivende insecten zijn.

Naar schatting is een derde van alle gewassen afhankelijk van bestuiving, met inbegrip van de gewassen die als veevoeder worden gebruikt; het gaat om 70 verschillende soorten gewassen.

Als u niet zeker weet of het om bijen of wespen gaat, neem dan contact op met ons en wij helpen u verder.  Bijen en hommels zijn namelijk beschermde insecten & hun nesten of zwermen worden daarom niet door ons bestreden.

Neem, indien mogelijk en veilig, een foto om te helpen bij de identificatie.

Hoe verschilt een wespennest met een bijennest?

Het verschil tussen een wespennest en een bijennest is te zien aan het materiaal dat de insecten gebruiken. Zo kauwen wespen hout- en plantenvezels tot pulp om hun nest te bouwen. Bijen daarentegen, produceren zelf bijenwas voor de bouw van hun onderkomen. Andere verschillen worden duidelijk als u de binnenkant van beide soorten nesten bekijkt. Zo maken bijen meer cellen aan dan wespen. Die zijn nodig om larven, stuifmeel én honing op te slaan.

wesp foto invert

Professionele wespenbestrijding met Bug Crushers, wat kunt u verwachten?

Om uzelf en uw gezin veilig te houden, raden wij altijd aan een professionele ongediertebestrijder in te schakelen wanneer u last heeft van een wespennest. Bug Crushers heeft de technische kennis en toegang tot een reeks insecticiden voor professioneel gebruik die niet beschikbaar zijn voor het grote publiek. We hebben ook de juiste beschermingsmiddelen om te voorkomen dat we nare steken oplopen. Wij brengen een insecticide via de ingang van het nest. De wespen brengen dan het chemische middel in het nest. Na een paar dagen zullen de wespen sterven door de dosis van het bestrijdingsmiddel. Zelfs als u denkt dat uw wespennest zich op een ontoegankelijke hoogte bevindt, hebben wij de middelen om het nest te bereiken en op de veiligst mogelijke manier te behandelen.