Offerte aanvragen 0800 16 016

Bug Crushers – Voor particulier en bedrijven

Vogelwering

Home » Diensten » Vogelwering

Vogels zoals duiven en meeuwen kunnen heel wat materiële schade veroorzaken aan gebouwen en zijn verantwoordelijk voor onhygiënische situaties. Er zijn verschillende methodes om problemen met vogels op te lossen. Na een inspectiebezoek kan een op maat gemaakt bestrijdings- en preventieplan opgesteld worden om een zo diervriendelijk mogelijke oplossing aan te bieden.

usp icoon

Ongediertebestrijding op maat

usp icoon

Preventie & effectief bestrijden

usp icoon

Online rapportage

Wat meer over vogels

Naar vogels kijken en naar hun gezang luisteren kan aangenaam zijn als u in uw achtertuin aan het ontspannen bent, maar wanneer vogels te dichtbij komen om comfortabel te zijn, kunnen ze veel problemen veroorzaken. Wanneer vogels beginnen te nestelen in uw dakgoten, op richels en daken van gebouwen, in nissen en op uithangborden of op een andere manier hun intrek nemen op uw eigendom, worden ze meer dan alleen een plaag. Dit kan schade aan uw apparatuur veroorzaken, ventilatieopeningen onnodig verstoppen en zelfs de waarde van uw onroerend goed verminderen – om nog maar te zwijgen van de besmettelijke en onfrisse uitwerpselen op uw huis of tuin. De meest voorkomende schade zijn uitwerpselen van vogels. Deze kunnen blijvende, materiële schade aanrichten aan huizen, auto’s, … . Maar kunnen ook ziektekiemen en parasieten bevatten. Deze uitwerpselen kunnen meer dan 60 verschillende ziekten en infecties bij de mens veroorzaken, waaronder Salmonella- en E. coli-infecties. Voor deze reden kunt u het beste een professioneel ongediertebestrijdingsbedrijf bellen die gespecialiseerd is in het verwijderen van vogels en die uw eventuele vogelproblemen zorgvuldig kan oplossen.

Daarnaast kunnen ze ook gevaarlijk zijn als ze agressief worden. Het beschermen van uw huis en bedrijf tegen vogels vergt een set vaardigheden en apparatuur die de gemiddelde persoon niet heeft. Gelukkig heeft Bug Crushers zowel de kennis als de producten om u te verlossen van de vogels die u het leven zuur maken!

Insecten bestrijding icoon

Insecten bestrijding

Onderneem actie alvorens het een echte plaag wordt.

Meer informatie

Knaagdieren bestrijding icoon

Knaagdieren bestrijding

Snelle en efficiënte knaagdierenbestrijding.

Meer informatie

Overige bestrijding icoon

Overige bestrijding

Voor elke plaag een specifieke oplossing.

Meer informatie

Professionele ontsmetting en reiniging icoon

Professionele ontsmetting en reiniging

Dankzij onze ervaring kunnen we snel en efficiënt te werk gaan.

Meer informatie

Schade veroorzaakt door plaagvogels

Schade aan daken door uitwerpselen
Vogelpoep is van nature zeer zuur. Ze vreten veel ondergronden aan, vooral dakbedekkingsmaterialen op teerbasis. Uitwerpselen die zich op daken ophopen, vreten het materiaal aan en veroorzaken uiteindelijk lekkages. De levensduur van het dak van een magazijn kan worden gehalveerd door een lichte, maar voortdurende ophoping van vogelpoep.

Vogelschade aan daken door nesten
Nesten van duiven, spreeuwen en mussen worden vaak gebouwd in regengoten, afvoerputten en hoeken van daken waar afvoeren zitten. Verscheidene pakhuizen ondervinden elk jaar grote schade, wanneer afvoersystemen geblokkeerd zijn, waardoor het stilstaand water een aantal centimeter stijgt, is er kans dat het dak instort. Wanneer dit leidt tot dood of grote lichamelijke schade kan dit een bedrijf failliet doen gaan.

Schade aan machines door vogels
Zure vogelpoep kan grote schade toebrengen aan airconditioningsapparatuur, industriële machines, gevelbeplating, isolatie, enz. Niet alleen wordt de apparatuur beschadigd, maar ook worden werknemers blootgesteld aan een gevaarlijk gezondheidsrisico wanneer zij op of rond de machines werken.

Branden veroorzaakt door vogelnesten
Nestmateriaal is meestal zeer brandbaar door de constructie van stro, twijgen en gedroogde uitwerpselen. Wanneer vogels hun nesten bouwen in elektrische borden of andere machines is er een groot risico op brand. Bedrijven die elektrische borden maken, geven vogelnesten de schuld voor het merendeel van de branden.

Ventilatiesystemen geblokkeerd door vogelnesten
Vogelnesten in schoorstenen en ventilatiesystemen kunnen niet alleen ziekten verspreiden via het systeem, maar kunnen ook de luchtstroom blokkeren, wat verschrikkelijke gevolgen kan hebben.

Afwerking van auto’s aangetast door vogelpoep
De meeste vogelpoep, maar vooral die van duiven en meeuwen, tast de laklaag aan door in de beschermlaag en de lak zelf te vreten. Hoe langer de uitwerpselen op de lak blijven liggen, hoe meer schade ze aanrichten.

Schade aan voedsel en andere producten door vogelpoep
Vogels die rondvliegen in pakhuizen, vliegtuighangars, fabrieken en congrescentra kunnen een ravage aanrichten. Vogelpoep kan plastics ruïneren wanneer deze worden gevormd, het kan een aantal verschillende chemicaliën en vloeistoffen vernietigen die worden vervaardigd, het kan nieuwe en oude verflagen van vliegtuigen ruïneren, en het kan voedsel verontreinigen dat wordt gemaakt of verpakt. Dit soort vernielde producten kost vaak miljoenen euro’s aan afval. Uitwerpselen en nestmateriaal op of rond een gebouw geven aan het publiek de boodschap dat dit gebouw niet goed wordt onderhouden. Men kan zich afvragen hoe schoon de keuken van een restaurant kan zijn als men zich niet eens bekommert om de vogelpoep op het uithangbord.

Ingestorte plafonds
Duiven zijn bekend met het binnendringen van zolders van huizen, appartementen, restaurants en andere gebouwen door openingen die ofwel kapot zijn of nooit zijn afgesloten. In de meeste gevallen vestigen de duiven zich op deze beschermde plaatsen, bouwen nesten en gooien hun lichaamsafval uit. Vaak wordt het gewicht van de uitwerpselen zo groot dat het eigenlijke plafond instort. Men zou denken dat dit soort voorvallen uiterst willekeurig zou zijn, maar het gebeurt frequenter dan je zou denken.

Methodes tegen vogeloverlast

Welke opties heb ik en wat is het beste voor mijn budget om me te ontdoen van vogels in de lucht? Hieronder geven wij u enkele ideeën en oplossingen om op een eenvoudige en doeltreffende manier met vogels af te rekenen:

Gaassystemen

Het nylon net is een veelzijdige vogelafschermende optie en wordt vaak gebruikt om verticale, hellende en horizontale gebieden tegen vogelproblemen te beschermen door vogels tegen te houden van waar zij niet zouden moeten zijn. Het meeste vogelgaas wordt gebruikt om de fascias van gebouwen te beschermen, maar is ook zeer effectief in gedeeltelijk overdekte gebouwen of structuren waar vogels een probleem zijn. Dit kan zijn onder stadiondaken of overkappingen van pakhuizen, op laadperrons en in hoge plafonds die open zijn.

Het anti-vogelgaas voor gebouwen verhindert eenvoudigweg dat vogels op hun nest- of slaapplaats terechtkomen. Het gaas kan dus een nuttige oplossing bieden omdat grote oppervlakten gemakkelijk kunnen worden afgedekt. De installatie wordt uitgevoerd door gekwalificeerde vakmensen die ervaring hebben met het installeren van gaasoplossingen. Maar al te vaak moet hierbij op hoogte worden gewerkt in moeilijk toegankelijke gebieden waar extra machines, zoals een hoogwerker, nodig kunnen zijn. Het installeren van gaas is verreweg het beste vogelafschrikmiddel voor landbouw en aquacultuur.

Er kunnen een aantal redenen zijn waarom vogelgaas de beste oplossing kan zijn voor vogelcontrole. Als vogels moeten worden tegengehouden om een grote holte binnen te gaan, zoals de bovenste dakruimten van grote gebouwen waar vogels op stok gaan en nestelen, is gaas de beste en de meest kosteneffectieve oplossing.

Het is nuttig als u vogels niet enkel wilt verhinderen om te landen maar tevens om ergens binnen te dringen.

Een andere belangrijke toepassing is wanneer u een locatie wil beschermen tegen uitwerpselen van vogels, zonder dat dit ten koste gaat van de esthetische uitstraling. Het is niet zo discreet als bijvoorbeeld paal- en draadgaas, maar het past opmerkelijk goed in het geheel en zorgt ervoor dat vogels het gebied niet meer kunnen bereiken.

Wij plaatsen ook vaak gaasoplossingen op de daken van gebouwen, vooral wanneer zij problemen veroorzaken rond airconditioning units en dergelijke. In deze situatie hangen we de netten soms over het gebied aan palen die als ophangsysteem fungeren.

Dit kan zeer doeltreffend zijn wanneer er geen andere haalbare oplossing is, en is een bijzonder nuttige vogelwerende oplossing voor de daken van hotels, winkels en flatgebouwen. In de landbouw en aquacultuur, waar men moet voorkomen dat vogels op de gewassen of op de voorraden terechtkomen, is het gaas zowat de enige levensvatbare oplossing op lange termijn, hoewel de meeste van onze klanten die in deze sectoren werkzaam zijn het gaas combineren met hoorbare afschrikmiddelen.

Een ander voordeel van vogelgaas is dat het kan worden gebruikt als bescherming tegen alle soorten vogels, groot of klein. Het is een doeltreffende en milieuvriendelijke oplossing tegen vogels, niet alleen voor meeuwen en duiven, maar ook voor vogels als spreeuwen, merels en mussen, die allemaal ziektes bij zich dragen en een echte plaag kunnen vormen, maar die worden beschermd wanneer ze nestelen. Het soort vogels waar u problemen mee heeft, zal bepalen welke maaswijdte we gebruiken.

Spike Systemen

Het gebruik van anti-vogelpinnen is de meest populaire en kosteneffectieve methode om te voorkomen dat vogels landen en nestelen op plaatsen waar ze niet gewenst zijn, zoals richels, dakgoten, schoorstenen, TV-antennes, uithangborden, standbeelden, balkons, muren en lantaarnpalen. De stijve vogelpinnen die wij bij de meeste klussen gebruiken, zijn vervaardigd van roestvrij staal of een doorzichtige en taaie kunststof, zodat zij onopvallend zijn en een lange levensduur hebben.

Eenvoudig gezegd: eenmaal voorzien van anti-vogelpinnen, kunnen de vogels er niet meer landen, en trekken ze verder. Vogelspikes zijn beschreven als het meest effectieve stand-alone vogelafschrikmiddel.

Duivenpinnen en meeuwenpinnen zijn niet hetzelfde, dus bel Bug Crushers voor advies en om uw vogelprobleem te bespreken.

Er zijn vele soorten, waarbij verschillende dichtheden van vogelspikes per strip van invloed zijn op de prijs.

Laser vogelafschrikmiddelen

Het principe van laser vogelafschrikking is geïnspireerd door de natuur. Het meest ontwikkelde zintuig van vogels is het zicht en zij nemen laserlichten in het groene spectrum waar als fysieke objecten. Dus wanneer de laser in de richting van de vogels beweegt, triggert het hun natuurlijk vecht- of vluchtinstinct, waardoor ze vluchten.

Door jarenlang onderzoek te verrichten is de ultieme laser vogelafschrikmiddel ontwikkeld. Dit werd bereikt door een combinatie van zeer nauwkeurige optica, filtering en lichtfrequenties toe te passen. Wat resulteerde in een uitzonderlijke prestatie in het verjagen van vogels met behoud van de veiligheid voor zowel mens als vogel.

Voordelen:

  • Geen gewenning: De laserstraal benaderd vogels vanaf verschillende richtingen, de laser is nooit voorspelbaar voor vogels waardoor zij niet gewend raken aan deze manier van vogelverjaging. Vogels gaan na verloop van tijd het gebied als onveilig beschouwen en zullen verhuizen.
  • Kosten efficiënt: Het systeem is een eenmalige investering dat direct resultaat oplevert op het gebied van vogelverjaging. Een jaar na de installatie heeft het systeem zichzelf vaak al terugverdiend door de schadekosten veroorzaakt door vogels te elimineren.
  • Veilig: De gepatenteerde veiligheidsvoorzieningen minimaliseren eventuele veiligheidsrisico’s en maken het verjagen van vogels veilig en effectief.

 

Automatisch vogelafweermiddel
De AVIX Autonomic Mark II is een volautomatische laser vogelverjager die vogels 24/7 weghoudt. Vogels zien het bewegende laserlicht als een fysieke bedreiging en slaan onmiddellijk op de vlucht als de straal passeert. Het is bewezen dat deze oplossing de vogeloverlast met meer dan 70% vermindert. Er treedt geen gewenning op bij vogels. Het systeem kan geprogrammeerd en gemonitord worden via een iOS en Android app.

Zorgeloze installatie en onderhoud
Het vogelafweermiddel kan gemakkelijk worden geïnstalleerd en geconfigureerd binnen enkele uren. Het vergt weinig onderhoud: de laserlamp moet om de 3-5 jaar worden vervangen, afhankelijk van het gebruik. Bovendien kunt u dankzij het modulaire ontwerp alle componenten van de AVIX Autonomic gemakkelijk binnen 5 minuten vervangen. Professioneel gereedschap of vaardigheden zijn niet nodig.

Aangepaste laserprojectie
Het kan geprogrammeerd worden met 150 verschillende patronen en 20 tijdsloten. Bovendien kan elk patroon worden toegewezen aan een specifiek tijdslot, waardoor een verscheidenheid aan vogelafstotende patronen op verschillende tijdstippen van de dag mogelijk is. Dit geautomatiseerde vogelafschrikmiddel biedt ook 2400 individuele waypoints, zodat u probleemgebieden selectief kunt aanpakken.

Handmatig laser vogelafschrikmiddel
De manuele AVIX vogelafschriklaser maakt gebruik van dezelfde laser- vogelbestrijdings technologie als het geautomatiseerde toestel. Het is ontworpen om te worden gebruikt waar het minder bevorderlijk zou kunnen zijn om een geautomatiseerd systeem te installeren.

Akoestisch volautomatisch afschriksysteem

Akoestiek kan een zeer kosteneffectieve methode zijn om plaagvogels zoals duiven, meeuwen, spreeuwen en anderen af te schrikken. Deze methode maakt gebruik van natuurlijk alarm, noodkreten en roofdierwaarschuwingen om vogels te verjagen. Akoestische vogelverjagers geven ook toegang tot daken en getroffen gebieden die moeilijk anders vogelvrij te maken zijn.

Vogel verjaagsystemen maken gebruik van de modernste bio-akoestische technologie voor veilige, betrouwbare vogelverjaging en het vermijden van vogelaanvaringen. Ze kunnen ingezet worden op luchthavens, landbouw, olie- en gasindustrie, bouw- en commerciële locaties, marine, recreatieparken en Golf clubs. Het effectief verwijderen van vogels van vliegvelden is essentieel voor de gezondheid en veiligheid van passagiers, personeel en dieren.

Voordelen:

  • Verminder het risico op vogelaanvaringen
  • Veilige, betrouwbare en humane verjaging van vogels
  • Verhoog de veiligheid en verminder incidenten en claims door vogelaanvaringen
  • Verminder financieel verlies als gevolg van gewasschade veroorzaakt door vogels
  • Vermindering van het risico op schade aan apparatuur door vogels
  • Verhoogde gezondheids- en veiligheidsmaatregelen voor de bemanning aan dek
  • Minder overlast door vogels

Mechanisch verwijderen

Bug Crushers biedt een discrete, professionele en bovenal veilige vogel afschiet service. Wanneer u ons inschakelt, kunt u er zeker van zijn dat wij deze werkzaamheden op verantwoorde wijze zullen uitvoeren en ervoor zullen zorgen dat uw ongedierteprobleem zo efficiënt mogelijk wordt aangepakt.

Mechanische verwijderen werkt waar andere methodes falen.
Bij Bug Crushers proberen wij zo weinig mogelijk deze techniek toe te passen.  In plaats daarvan proberen we eerst afschrikmiddelen toe te passen. Niet alleen wordt op deze manier de huidige plaagdierplaag snel aangepakt, maar het zorgt er ook voor dat het probleem niet zomaar na een paar weken terugkeert. In sommige gevallen is afschieten echter de enige manier om de populatie plaagvogels in toom te houden. Het overgrote deel van ons schietwerk beperkt zich tot verwilderde duiven. Omdat deze vogels zich zo snel voortplanten, kan het erg moeilijk zijn om ze met niet-dodelijke methoden aan te pakken. Verwilderde duivenplagen verspreiden zich snel, dus wat begint als een klein probleem zal zich vaak snel ontwikkelen tot een probleem dat veel moeilijker aan te pakken is. Bovendien maken duiven hun nesten in afgelegen gebieden, zodat u zich de omvang van de plaag misschien niet eens realiseert totdat de volgende generatie wilde duiven plotseling de kop opsteekt. Wat de oorzaak ook is, feit is dat het afschieten van plaagduiven een essentiële methode is en wanneer het nodig is, beschikken wij over de vaardigheden, de ervaring en de vergunningen die nodig zijn om dergelijke werkzaamheden met succes uit te voeren.

Hoe werkt een programma voor het afschieten van plaagvogels?
Van oudsher waren jachtgeweren het wapen bij uitstek voor de bestrijding van ongedierte. Echter, niet alleen zijn jachtgeweren veel te lawaaierig om een grote groep wilde duiven aan te pakken, maar ze zijn ook verre van de veiligste optie die beschikbaar is. De wijdverspreide hagel van een jachtgeweer kan schade veroorzaken aan de omgeving, dus we raden af om ze te gebruiken in kleine ruimtes of tegen gebouwen. In plaats daarvan gebruiken onze ongediertebestrijders luchtgeweren voor een nauwkeurige, stille en discrete aanpak van het schieten op plaagvogels. Door het gebruik van dergelijke apparatuur vermijden de technici de rest van de zwerm duiven af te schrikken en ongerustheid te veroorzaken bij uw buren.

De ongediertebestrijdingstechnici die onze schietwerkzaamheden uitvoeren zijn allemaal volledig opgeleide scherpschutters en in het bezit van een vergunning voor luchtgeweren. Wij nemen de openbare veiligheid zeer serieus hier bij Bug Crushers en werken hard om ervoor te zorgen dat we altijd verantwoordelijk en discreet handelen bij het gebruik van luchtgeweren. Elk programma voor het afschieten van plaagvogels wordt zorgvuldig gepland om zo efficiënt mogelijk te zijn, zodat u de controle over uw eigendom kunt terugwinnen van deze ongewenste bezoekers.

Om te beoordelen of het afschieten van plaagvogels in uw geval de beste optie is, bieden wij al onze potentiële klanten een gratis plaatsbezoek aan. Eén van onze deskundige inspecteurs komt langs op een tijdstip dat u schikt en voert een grondige analyse uit van het probleem in kwestie. Zij kunnen u dan een nauwkeurige prijs vooraf geven over hoeveel de klus zal kosten. U bent niet verplicht om op ons aanbod in te gaan, maar als u dat wel doet, kunnen wij veel sneller aan de slag, omdat het nodige voorbereidende werk dan al is uitgevoerd.

wesp foto invert

Professionele ongedierte­bestrijders voor al uw problemen

Om te beoordelen wat de beste optie is, bieden wij al onze potentiële klanten een gratis plaatsbezoek aan. Eén van onze deskundige inspecteurs komt langs op een tijdstip dat u schikt en voert een grondige analyse uit van het probleem in kwestie. Zij kunnen u dan een nauwkeurige prijs vooraf geven over hoeveel de klus zal kosten. U bent niet verplicht om op ons aanbod in te gaan, maar als u dat wel doet, kunnen wij veel sneller aan de slag, omdat het nodige voorbereidende werk dan al is uitgevoerd.

Bug Crushers